Bezienswaardigheden op Madeira?

Madeira is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan, bekend om zijn prachtige natuur, heerlijke subtropische klimaat en culturele rijkdom. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden op Madeira die je niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland. Hier zijn enkele van de meest populaire bezienswaardigheden op Madeira:

  1. Funchal: Dit is de hoofdstad van Madeira en een prachtige stad om te verkennen. Er zijn veel historische gebouwen, monumenten en musea te bezoeken, evenals een mooie jachthaven en een levendige markt. Er zijn ook veel leuke winkels, bars en restaurants.
  2. Monte Palace Tropical Garden: Dit is een prachtige tropische tuin gelegen op een heuvel boven Funchal. De tuin biedt een prachtig uitzicht over de stad en de oceaan, en er zijn veel exotische planten en vogels te zien.
  3. Cabo Girão: Dit is een prachtig klif met een uitzichtplatform gelegen aan de zuidkust van Madeira. Vanaf het platform heb je een adembenemend uitzicht over de oceaan en de kustlijn.
  4. Pico dos Barcelos: Dit is een prachtige uitkijkpunt gelegen in Funchal. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de oceaan. Er is ook een leuke wandeling naar het uitkijkpunt.
  5. Levada walks: Madeira is bekend om zijn prachtige wandelpaden, de zogenaamde Levada’s. Deze paden lopen langs kleine kanalen die water van de bergen naar de landbouwgebieden transporteren. Er zijn veel wandelingen te maken, van eenvoudige wandelingen tot meer uitdagende wandelingen.
  6. Eira do Serrado: Dit is een prachtig uitkijkpunt gelegen op een hoogte van 900 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de bergen en de vallei. Er is ook een leuke wandeling naar het uitkijkpunt.
  7. Pico Ruivo: Dit is de hoogste berg van Madeira, gelegen op een hoogte van 1862 meter. Er is een leuke wandeling naar de top van de berg, waarbij je geniet van prachtige uitzichten over het eiland.
  8. Botanische tuin van Madeira: Dit is een prachtige botanische tuin gelegen in Funchal. De tuin herbergt een groot aantal exotische plantensoorten die het eiland rijk is.

Op zoek naar je vakantieadres op Madeira

© Copyright - Vakantie op Madeira