Praktische informatie over Madeira

Bezoekers uit de Europese Unie, leden van het Schengenverdrag, krijgen onbeperkte toegang. Bezoekers van lidstaten die dit verdrag niet hebben ondertekend, hebben een identificatiedocument nodig. Internationale bezoekers moeten een geldig paspoort hebben en in sommige gevallen kan een visum voor een bezoek aan Portugal worden aangevraagd. Er is geen enkele vorm van vaccinatie nodig.

Douaneformaliteiten: producten die het eiland verlaten, zijn niet onderhevig aan enige beperking. Als een hoeveelheid echter als buitensporig wordt beschouwd, kunnen de douanebeambten een document verlangen waaruit blijkt dat de artikelen voor persoonlijk gebruik zijn.

Naast de traditionele lokale ambachtelijke producten zijn Portugese schoenen, bloemen en tropisch fruit bij elk bezoek favoriete aankopen. Onze beroemde Madeira-wijn verdient speciale aandacht. Vlechtwerk, tapijten en het beroemde borduurwerk van Madeira moeten ook een plaats krijgen in de bagage van de vertrekkende vakantieganger. In de straten van Funchal vindt men winkels die de merken van internationaal bekende modeontwerpers verkopen.

Winkels zijn geopend van 09:00 tot 13:00 uur en van 15:00 tot 19:00 uur, van maandag tot vrijdag. Op zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur. Sommige winkelcentra zijn elke dag geopend van 10:00 tot 22:00 uur of 23:00 uur. Belangrijke creditcards worden geaccepteerd in hotels, restaurants en winkels.

De regio is zeer goed ontwikkeld op het gebied van IT-netwerken en telefooncommunicatie. De internationale toegangscode is +351 en het regionale netnummer is 291.

Banken zijn geopend van 08.30 tot 15.00 uur, van maandag tot vrijdag. Deviezenkantoren werken elke dag van 09:00 tot 13:00 uur en van 14:00 tot 19:00 uur, behalve op zaterdag wanneer ze open zijn van 09:00 tot 19:00 uur. Buiten deze periodes kunnen de hotels geld wisselen.

Taal: Portugees

Bevolking: 268 000 mensen wonen op deze eilanden volgens de gegevens die in 2011 zijn verzameld. De helft van de bevolking woont in de hoofdstad. De bevolkingsdichtheid is erg hoog, tot 334 inwoners / km2 op Madeira en 130 per km in Porto Santo.

Valuta: € EURO

Tijd: Madeira volgt de Portugese tijd met de zomertijd. Klokken gaan een uur vooruit in de laatste zondag van maart en gaan een uur terug op de laatste zondag van oktober, volgens de regels van de Europese Unie.

Elektriciteit: de elektrische stroom is 220 volt.

Water: er is veel water met een uitstekende drinkstandaard. Porto Santo gebruikt behandeld zeewater, maar alles kan worden geconsumeerd.

Post: De belangrijkste postkantoren, Correios de Portugal (CTT), bevinden zich in het centrum van Funchal, Avenida Calouste Gulbenkian en Avenida Gonçalves Zarco. Er zijn dagelijkse collecties om 11:00 en 15:00 uur vanaf de postbussen die over het hele eiland zijn geplaatst.

Apotheken: apotheken zijn geopend van maandag tot vrijdag – sommige van 9:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 19:00 uur, andere zijn geopend tot 20: 00/21: 00, soms zonder lunchpauze; op zaterdag zijn ze meestal open van 9.00 tot 13.00 uur. Daarnaast vindt u aan de deur van elke apotheek advies over de momenteel geopende apotheken, wat vooral handig is op zondagen.

Ziekenhuiscentra: er zijn 47 gezondheidscentra rond het eiland Madeira en een in Porto Santo. In Funchal zijn er drie ziekenhuizen.

Politie: de aanwezigheid van de politie is zeer discreet. Als u hulp nodig hebt, belt u 112. Er is een gedeelte voor verloren voorwerpen in Funchal, Rua da Infância, 28, Tel .: 291 208 200

Veiligheid: aangezien Madeira een van de veiligste vakantiebestemmingen ter wereld is, hoeft u alleen de minimale voorzorgen voor gezond verstand te nemen. In de meeste hotels zijn er kluisjes of depots waar u uw waardevolle spullen kunt bewaren.

Tips: het normale tarief voor goede service is 10%.

Nationale feestdagen:
1 januari nieuwjaarsdag
Februari / maart Dinsdag carnaval
Maart / april Goede vrijdag
Maart / april Paaszondag
25 april Vrijheidsdag
1 mei Dag van de Arbeid
Corpus Christi (tussen 21 mei en 24 juni)
10 juni Portugal Dag
Madeira Day op 1 juli
15 augustus Maria-hemelvaart (Monte Festival)
5e oktober Republiek Dag
1 november Allerheiligen
1 december Herstel van de onafhankelijkheid
8 december Onze Lieve Vrouw van Conceptie “Nossa Senhora da Conceição”
25 december Kerstdag
26 december Boxing Day (vakantie op Madeira)

Geen producten gevonden die aan uw selectie voldoen.

© Copyright - Vakantie op Madeira