Ontdek de beste stranden van Madeira

Madeira staat ​​bekend om hun adembenemende uitzichten en vulkanische landschappen die duizenden toeristen naar de kust hebben gebracht. Dus hier is onze Top 10 beste stranden van Madeira, om u te helpen bij het plannen van uw perfecte Portugese vakantie.

1. PRAIA-FORMOSA

Praia Formosa is het grootste openbare strand van Madeira, het complex bestaat uit vier zandstranden en kiezelstenen, bekend als Praia Nova, Formosa, Namorados en Areeiro.
Praia Formosa ligt ten westen van Funchal en is het grootste openbare strand in de omgeving. Dit strand is verbonden met de Lido-promenade en de promenade die aansluit op Câmara de Lobos.

Op dit complex vindt u parkeergelegenheid, douches, toiletten, EHBO-post, een speeltuin, een sportcentrum, een voetbalveld, restaurants en bars.

2. CAMARA DE LOBOS

Het meest fotogenieke strand van Madeira werd op de kaart gezet toen Winston Churchill hier in 1949 op zijn ezel vestigde. Na 50 jaar later is het landschap niet veranderd: kleurrijke boten zijn nog steeds opgesteld op de keien van het kleine strand voor reiniging en reparatie, hetzelfde scène die Churchill schilderde.

3. PONTA DO SOL

Ponta do Sol (Sun Point) is een dorp bekend om zijn stranden die de perfecte plek zijn om de zon onder te zien gaan.

Verborgen in een kleine inham, is het strand van Ponta do Sol slechts 160 meter lang en biedt spectaculaire watertemperaturen om te zwemmen. Faciliteiten die op het strand te vinden zijn, zijn kleedkamers, toiletten, snackbar en een recreatieruimte. Parkeren is mogelijk dicht bij het strand.

4. JARDIM DO MAR

In oktober is de smalle strook van het rotsachtige strand op het westen dat Jardim verbindt met Mar en Paul do Mar het punt van waaruit surfers toegang krijgen tot de golven. Als u op zoek bent naar een rustige en ontspannen dag op het strand, dan is dit de perfecte optie.

5. DOCA DO CAVACAS

Dit strand heeft een natuurlijk vulkanisch zwembad, dat directe toegang biedt tot de zee, waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op Cabo Girão. Dit kleine strand ligt net tussen Lido en het strand van Formosa en is bereikbaar via een verbindingstunnel vanaf Praia Formosa. Faciliteiten op het strand van Doca do Cavacas zijn onder andere douches, kleedkamers, restaurants en bars. Entree is van toepassing.

6. PONTA GORDA

Dit zwembadcomplex ligt aan de Lido-promenade en biedt directe toegang tot de zee, zandzones voor sportactiviteiten, twee zwembaden, een kinderbad met speeltoestellen. Andere faciliteiten zijn kleedkamers, snackbars, restaurants en ligbedden. Entree is van toepassing.

7. PORTO MONIZ

De natuurlijke zwembaden in Porto Moniz worden gevormd door vulkanische lava, natuurlijk gevuld met kristalhelder zeewater. Niet alleen vanwege hun uitstekende badomstandigheden, maar ook vanwege hun schoonheid, deze natuurlijke zwembaden zijn de perfecte plek om te ontspannen, zwemmen en zonnebaden.

Op dit complex vindt u kinderfaciliteiten zoals een zwembad en een kinderspeelplaats.

8. PRAINHA

Prainha, het enige natuurlijke zandstrand van Madeira, is een mooie beschutte baai met een strandcafé aan de oostelijke kant van het strand. Dit strand ligt bij São Lourenço en is een zwart zandstrand van vulkanische oorsprong met een prachtig uitzicht op de bergen. Dit complex biedt een restaurant, kleedkamers, parasols en ligstoelen (tegen betaling).

9. REIS MAGOS STRAND

Praia dos Reis Magos is een zeer populair kiezelstrand, gelegen in de buurt van het dorp Caniço, waar u kunt genieten van een ontspannende dag op het strand. Dit kiezelstrand biedt kristalhelder water om te snorkelen, evenals een paar eenvoudige cafés met vers gegrilde vis – idyllisch voor publiek-verlegen romantici.

10. GARAJAU EN CANIÇO

Een pad vanaf het standbeeld van Christus de Verlosser in Garajau slingert naar een strand dat populair is om te snorkelen en duiken. Het markeert het begin van een zeereservaat met onderwatergrotten die leiden naar Caniço de Baixo, dat ook vanaf Lido te bereiken is.

Geen producten gevonden die aan uw selectie voldoen.

© Copyright - Vakantie op Madeira