Ontdek de historische stad Funchal

De pittoreske stad Funchal ligt perfect aan de zonnige zuidkust van Madeira, op de achtergrond een beschermende ring van groene bergen – een enorm natuurlijk amfitheater dat uitkijkt op de zwoele blauwe Atlantische Oceaan. De zomer is nooit te warm en de winter is aangenaam mild, waardoor Funchal een echte ‘het hele jaar door’ bestemming is en het ideale podium voor enkele van de meest exclusieve en wereldberoemde evenementen, namelijk het spectaculaire nieuwjaarsvuurwerk en het prachtige bloemenfestival.

Centrum

Het ‘oude’ centrum, met zijn haven en boulevard, schilderachtige en smalle kronkelende straatjes, winkels, cafés, bars en restaurants, is ideaal om te wandelen; je zou hier een hele vakantie kunnen doorbrengen en je niet vervelen, of hongerig zijn!

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn de kathedraal, het theater, het stadhuis en de waterkant. Het Madeira Story Centre is zeker een bezoek waard, terwijl de kabelbaan tegenover het hotel een panoramische rit biedt naar Monte, in de koele bergen. Richting het westen uit de stad langs Avenida do Infante, voorbij het Casino en op Estrada Monumental neemt u de beroemde voorstad Lido in. Hier vindt u de meeste hotels en de mooie promenade die begint bij de zoutwaterzwembaden en langs de kliffen slingert voor een mijl of meer naar Praia Formosa, een lang kiezelstrand met een spectaculair uitzicht op Cabo Girão, de hoogste klif van Europa.

Kortom…

Dus blijf in Funchal, bekijk de bezienswaardigheden en gebruik de centrale locatie als het ideale startpunt om het eiland te verkennen. Vergeet niet dat u een pendeldienst van / naar de luchthaven kunt boeken om u op te halen wanneer u aankomt en u naar uw hotel brengt en u ook terugbrengt naar de luchthaven als het tijd is om te vertrekken.

© Copyright - Vakantie op Madeira