Op vakantie naar Madeira?

Het eiland Madeira heeft een oppervlakte van 741 km2 (459 vierkante mijl), (35 mijl lang en 13 mijl breed). Het eiland ligt op 310 mijl van de Afrikaanse kust en 620 mijl van het Europese continent, wat overeenkomt met een 1 uur en 30 minuten durende vlucht van Lissabon. De archipel, ontdekt door de Portugezen in 1418, bestaat uit de eilanden Madeira, Porto Santo en de onbewoonde eilanden Selvagens en Desertas.

Vanwege hun bevoorrechte geografische positie en bergachtig reliëf, hebben ze een verrassend mild klimaat. Zeer milde gemiddelde temperaturen, 22ºC in de zomer en 16ºC in de winter, en een matig niveau van vochtigheid verlenen deze eilanden uitzonderlijke subtropische eigenschappen. De zeewatertemperatuur is ook erg mild, vanwege de invloed van de warme Golfstroom, met gemiddelden van 22ºC in de zomer en 18ºC in de winter.

Men kan de eilanden Madeira en Porto Santo bereiken door de lucht of over zee. Er zijn twee luchthavens: Madeira International Airport – in Madeira en Porto Santo Airport, op het eiland Porto Santo. Omdat de havens van Funchal en Porto Santo vaak worden bezocht door cruiseschepen, dienen ze als toegangspoorten tot de eilanden, evenals vertrekpunten naar andere bestemmingen. Verbindingen tussen de eilanden zijn met de lucht of veerboten, die ook auto’s vervoeren. Het oppervlaktevervoer op de eilanden is probleemloos dankzij de moderne wegstructuur die de afgelopen jaren aanzienlijk is verbeterd. Praktisch alle punten van deze eilanden worden bediend door een goed wegen- en transportnetwerk.

Funchal

De pittoreske stad Funchal ligt perfect aan de zonnige zuidkust van Madeira, op de achtergrond een beschermende ring van groene bergen – een enorm natuurlijk amfitheater dat uitkijkt op de zwoele blauwe Atlantische Oceaan. De zomer is nooit te warm en de winter is aangenaam mild, waardoor Funchal een echte ‘het hele jaar door’ bestemming is en het ideale podium voor enkele van de meest exclusieve en wereldberoemde evenementen, namelijk het spectaculaire nieuwjaarsvuurwerk en het prachtige bloemenfestival.

© Copyright - Vakantie op Madeira